Anne Gros & Jean Paul Tollot

Anne Gros & Jean Paul Tollot

Domaine Anne Gros & Jean Paul Tollot

Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot is een wijnmakerij in de regio Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis is een samenwerking tussen twee wijnmakers, Anne Gros en Jean-Paul Tollot, die een passie delen voor het produceren van wijnen die het terroir van hun wijngaarden uitdrukken.

Anne Gros is een wijnmaker uit de Bourgogne die ook wijnen produceert in de Rhône-vallei, terwijl Jean-Paul Tollot een wijnmaker is uit de regio Languedoc. Samen brengen ze hun expertise en kennis in om wijnen te produceren die het unieke terroir van de appellations Minervois en Corbières weerspiegelen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder rood, wit en rosé, met behulp van biologische en biodynamische wijnbouwpraktijken. De focus ligt op het produceren van wijnen die uitdrukking geven aan het lokale terroir en de druivensoorten, met minimale tussenkomst in het wijnbereidingsproces.

De vlaggenschipwijn van de wijnmakerij heet "La Ciaude", een mix van Carignan-, Grenache- en Syrah druiven afkomstig van wijngaarden in de Minervois-appellatie. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en aroma's van donker fruit, specerijen en kruiden, met een volle en rijke smaak en een lange, complexe afdronk.

Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot is een gerespecteerde wijnmakerij in de regio Languedoc, bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van hun wijngaarden weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst