Château Mignan

Château Mignan

Château Mignan

Château Mignan is een wijnmakerij gelegen in de regio Languedoc in Zuid-Frankrijk, nabij de stad Carcassonne. Het wijnhuis is eigendom van en wordt geëxploiteerd door de familie Mignan, die al generaties lang wijn maakt in de regio.

De wijngaarden van Château Mignan liggen op de heuvels rond het dorp Pennautier en zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Syrah, Grenache, Carignan en Mourvèdre. De wijnmakerij zet zich in voor duurzame wijnbouwpraktijken, inclusief het gebruik van bodembedekkers en natuurlijke meststoffen, om de gezondheid van de bodem en het ecosysteem te bevorderen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en rosé, evenals een mousserende wijn. De vlaggenschipwijn van de wijnmakerij heet "Le Rosé de Mignan", een mix van Grenache-, Syrah- en Cinsault druiven. Deze wijn heeft een lichtroze kleur en aroma's van rood fruit en bloemen, met een frisse en levendige smaak en een knisperende, droge afdronk.

Château Mignan staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de Languedoc laten zien. Het wijnhuis heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen voor zijn wijnen en wordt beschouwd als een van de topproducenten in de regio.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst