Crémant de Loire

Crémant de Loire

Crémant de Loire

Crémant de Loire is een sprankelende wijn afkomstig uit de regio Loire-vallei in Frankrijk. Het is een benaming voor mousserende wijnen die volgens de traditionele methode zijn geproduceerd, vergelijkbaar met de methode die wordt gebruikt voor de productie van Champagne. Hoewel Crémant de Loire wordt geproduceerd in verschillende delen van de Loire-vallei, waaronder Anjou, Saumur en Touraine, worden ze allemaal gekenmerkt door hun frisheid, levendigheid en elegante bubbels.

Deze mousserende wijnen worden vaak gemaakt van een blend van druivenrassen, waaronder Chenin Blanc, Chardonnay, Cabernet Franc en Pinot Noir. De diversiteit aan druiven zorgt voor een breed scala aan smaakprofielen, variërend van fruitig en bloemig tot complex en verfijnd.

Crémant de Loire is geliefd om zijn feestelijke karakter en wordt vaak gebruikt als aperitief of bij speciale gelegenheden. Het biedt een uitstekend alternatief voor Champagne, met dezelfde kwaliteit en vakmanschap, maar vaak tegen een meer betaalbare prijs. Met zijn sprankelende charme en veelzijdigheid blijft Crémant de Loire een favoriet onder wijnliefhebbers wereldwijd.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst