Cady

Cady

Domaine Cady

Domaine Cady is een wijnmakerij in familiebezit in de Loire-vallei in Frankrijk. Het wijnhuis is gelegen in het dorpje Saint-Georges-sur-Loire en produceert al wijn sinds 1850.

Het landgoed bestaat uit 33 hectare wijngaarden, met een verscheidenheid aan druiven, waaronder Chenin Blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Grolleau. De wijngaarden worden duurzaam bewerkt en de druiven worden met de hand geoogst.

Domaine Cady produceert een scala aan wijnen, waaronder droge witte, rode en roséwijnen, evenals zoete wijnen gemaakt van Chenin Blanc-druiven die zijn aangetast door edelrot. Het wijnhuis staat vooral bekend om zijn Cabernet Franc-wijnen, die worden beschreven als elegant, expressief en evenwichtig.

De stijl van wijnmaken op Domaine Cady is gericht op het behoud van de natuurlijke kwaliteiten van de druiven en het terroir. De wijnen worden gerijpt in een mix van roestvrijstalen tanks en eikenhouten vaten om een evenwichtig en genuanceerd smaakprofiel te garanderen.

Over het algemeen is Domaine Cady een goed aangeschreven wijnmakerij in de Loire-vallei, bekend om zijn hoogwaardige wijnen en toewijding aan duurzame landbouwpraktijken.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst