Fabrice Gasnier

Fabrice Gasnier

Domaine Fabrice Gasnier

Domaine Fabrice Gasnier is een gevestigd wijnhuis in de Loire-vallei, gelegen in het hart van de beroemde Chinon-appellation. Geleid door de gedreven wijnmaker Fabrice Gasnier, staat het domein bekend om zijn toewijding aan biologische en biodynamische landbouwmethoden, die resulteren in wijnen die zowel puur als expressief zijn van hun terroir.

Gasnier bezit in totaal 28 hectare wijngaarden, beplant met Cabernet Franc en een kleine hoeveelheid Chenin Blanc. De druivenstokken zijn gemiddeld oud en wortelen in kalkrijke kleigrond, die de unieke mineraliteit en finesse aan de wijnen verleent.

Fabrice is een fervent voorstander van biologische en biodynamische praktijken. Hij vermijdt het gebruik van synthetische pesticiden en herbiciden, en kiest ervoor om de biodiversiteit in de wijngaarden te bevorderen door natuurlijke covergewassen en compostering te gebruiken. Biodynamie speelt ook een belangrijke rol in zijn filosofie, waarbij hij maanstanden en kosmische ritmes gebruikt om het wijnbouwproces te begeleiden.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst