Crémant de Die

Crémant de Die

Crémant de Die

Crémant de Die is een opvallende Franse mousserende wijn die wordt geproduceerd in de Die-regio, gelegen aan de voet van de Franse Alpen. Deze wijn valt onder de categorie Crémant, wat staat voor Franse mousserende wijnen die buiten de Champagnestreek worden geproduceerd, maar volgens vergelijkbare methoden.

Crémant de Die staat bekend om zijn verfrissende karakter en delicaat bruisende finesse. Het wordt voornamelijk gemaakt van twee druivensoorten, Clairette en Muscat, die gedijen in de kalkhoudende bodems van de regio. De wijn onderscheidt zich door zijn florale aroma's, fruitige tonen van perzik en abrikoos, en een hint van kruidigheid.

Wat deze mousserende wijn uniek maakt, is het gebruik van de traditionele Dioise-methode, waarbij een natuurlijke tweede gisting plaatsvindt in de fles. Dit draagt bij aan de fijne bubbels en de complexiteit van de Crémant de Die.

Als een alternatieve keuze voor mousserende wijnliefhebbers biedt Crémant de Die een verfrissend en feestelijk karakter, en het staat bekend als een uitnodigende begeleider bij verschillende gelegenheden.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst