Saint-Joseph

Saint-Joseph

Saint-Joseph

Saint-Joseph is een gerenommeerde wijnappellatie in de noordelijke Rhône-vallei van Frankrijk. Het is vooral bekend om zijn rode wijnen, die hoofdzakelijk worden geproduceerd van de Syrah-druif, en soms met een kleine toevoeging van witte druiven zoals Marsanne en Roussanne. De wijngaarden van Saint-Joseph liggen op steile hellingen langs de westelijke oever van de rivier de Rhône, tussen Condrieu in het noorden en Cornas in het zuiden.

De rode wijnen van Saint-Joseph vertonen vaak een diepe kleur en zijn bekend om hun krachtige en gestructureerde karakter. Ze presenteren rijke aroma's van donker fruit, zoals zwarte bessen en bramen, vergezeld van kruidige tonen en soms subtiele florale accenten. De terroir, variërend van granietachtige bodems tot klei en kalksteen, draagt bij aan de diversiteit en complexiteit van de wijnen.

Saint-Joseph heeft de reputatie hoogwaardige wijnen te produceren die goed kunnen rijpen. De tannines zijn stevig maar zijdezacht, wat de wijnen in staat stelt om zich elegant te ontwikkelen met de tijd. Naast de rode wijnen produceert Saint-Joseph ook witte wijnen van hoge kwaliteit, die frisheid, mineraliteit en aroma's van perzik en citrus bevatten.

Als een belangrijk onderdeel van de noordelijke Rhône-regio, draagt Saint-Joseph bij aan de reputatie van deze regio voor het produceren van enkele van 's werelds beste Syrah-gebaseerde wijnen.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst