Ventoux

Ventoux

Ventoux

Ventoux is een opmerkelijke wijnappellatie gelegen in de zuidoostelijke regio van de Rhône-vallei in Frankrijk. Het gebied staat bekend om zijn indrukwekkende wijngaarden die zich uitstrekken over de hellingen van de Mont Ventoux, een iconische berg in de regio. De appellatie is vooral gerenommeerd voor zijn rode wijnen, vaak samengesteld uit druiven zoals Grenache, Syrah en Mourvèdre.

De wijnstokken profiteren van een mediterraan klimaat, met warme dagen en koele nachten, wat resulteert in wijnen met een goede rijpheid en frisheid. Ventoux-rode wijnen zijn kenmerkend krachtig, met aroma's van rijp rood fruit, kruiden en soms florale tonen. De tannines zijn doorgaans soepel, waardoor de wijnen toegankelijk zijn in hun jeugd, maar ze hebben ook het potentieel om zich te ontwikkelen met rijping.

Naast rode wijnen produceert Ventoux ook witte en rosé wijnen. De witte varianten, vaak gemaakt van druiven zoals Clairette en Grenache Blanc, zijn fris en levendig, terwijl de roséwijnen, met druiven zoals Cinsault en Syrah, verfrissend zijn met een expressie van rood fruit. Ventoux-wijnen belichamen de unieke terroireigenschappen van de regio en bieden wijnliefhebbers een boeiende en diverse selectie.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst