Clos Bellane

Clos Bellane

Clos Bellane

Clos Bellane is een vooraanstaand wijnhuis gelegen in de appellatie Côtes du Rhône-Villages Valréas in de Rhône-vallei van Zuid-Frankrijk. Dit wijnhuis onderscheidt zich door zijn toewijding aan biologische en biodynamische wijnbouwpraktijken en zijn focus op het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit die de expressie van het terroir weerspiegelen.

Het landgoed van Clos Bellane strekt zich uit over ongeveer 40 hectare wijngaarden, waarvan een groot deel is beplant met de Syrah-druif voor rode wijnen en Viognier en Roussanne voor witte wijnen. De wijngaarden bevinden zich op steile hellingen met kalkrijke kleigronden en profiteren van een uniek microklimaat dat wordt beïnvloed door de nabijgelegen Mont Ventoux.

De wijnen van Clos Bellane worden geproduceerd met een combinatie van traditionele en moderne wijnmaak technieken, met als doel de natuurlijke expressie van de druiven en het terroir te behouden. De rode wijnen zijn vaak intens en geconcentreerd, met levendige fruitaroma's, zijdezachte tannines en een mooie complexiteit, terwijl de witte wijnen frisheid, elegantie en aromatische finesse vertonen.

Clos Bellane staat bekend om zijn vlaggenschipwijn, genaamd "Le Clos", een prestigieuze rode wijn gemaakt van 100% Syrah-druiven van de oudste wijngaarden van het landgoed. Deze wijn belichaamt de essentie van Clos Bellane, met zijn diepte, balans en karakter.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst