Domaine des Hauts Chassis

Domaine des Hauts Chassis

Domaine des Hauts Chassis

Domaine des Hauts Chassis is een wijnmakerij in familiebezit in het noordelijke deel van de Rhône-vallei in Frankrijk, in de stad Crozes-Hermitage. Het landgoed werd in 1993 opgericht door Michel Chapoutier, een vooraanstaande wijnmaker in de Rhônevallei. Sinds 2011 wordt het landgoed beheerd door Sébastien en Corinne Bonnefond.

De wijngaarden van Domaine des Hauts Chassis beslaan meer dan 30 hectare en zijn voornamelijk beplant met Syrah, de dominante druivensoort in de noordelijke Rhône-regio. Het landgoed verbouwt ook enkele witte druivensoorten, zoals Marsanne en Roussanne, die worden gebruikt om witte Crozes-Hermitage-wijnen te produceren.

Domaine des Hauts Chassis volgt duurzame en biologische landbouwpraktijken en de wijnmakerij is biologisch gecertificeerd door Ecocert. De wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken en worden gerijpt in eikenhouten vaten om hun complexiteit en diepte te vergroten.

Het landgoed produceert een scala aan wijnen, waaronder rode en witte Crozes-Hermitage-wijnen, evenals een beperkte productie Saint-Joseph en Condrieu. De wijnen staan bekend om hun elegantie, balans en finesse en hebben talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen van wijncritici en publicaties.

 

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst