Famille Perrin

Famille Perrin

Famille Perrin

Famille Perrin is een Franse wijnproducent die al meer dan een eeuw wijn maakt. De wijngeschiedenis van de familie gaat terug tot 1909, toen hun grootvader, Pierre Perrin, het landgoed Château de Beaucastel in de zuidelijke Rhône-vallei stichtte. Tegenwoordig bezit en beheert de familie verschillende andere landgoederen in de Rhônevallei, waaronder Domaine du Clos des Tourelles in Châteauneuf-du-Pape, Domaine de la Pierre Blanche in Gigondas en het zusterlandgoed van Château de Beaucastel, Château de Miraval in de Provence.

De familie Perrin staat bekend om hun toewijding aan biologische en biodynamische landbouwpraktijken en om het produceren van wijnen die het terroir van hun wijngaarden weerspiegelen. Ze verbouwen een breed scala aan druivensoorten, waaronder Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Viognier en Roussanne, en produceren zowel rode als witte wijnen. Enkele van hun bekendste wijnen zijn de Châteauneuf-du-Pape "Les Sinards" en "Coudoulet de Beaucastel", evenals de Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape en de Miraval Rosé.

De familie Perrin heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor hun wijnen, waaronder de titel "Europese wijnmakerij van het jaar" door het tijdschrift Wine Enthusiast in 2014. Ze blijven een gerespecteerde en invloedrijke producent in de Rhône-vallei en daarbuiten, bekend om hun toewijding kwaliteit en hun rentmeesterschap van het land.

Filter
Aflopend sorteren

15 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

15 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst