Sud-Ouest

Sud-Ouest

Franse Sud-Ouest wijnen

De Sud-Ouest, of Zuid-West, wijnregio van Frankrijk staat bekend om zijn gevarieerde assortiment wijnen, geproduceerd in een groot gebied dat de regio's Bergerac, Cahors, Gaillac, Jurançon, Madiran en andere omvat.

Bergerac staat bekend om zijn rode en witte wijnen, die zijn gemaakt van druivenrassen zoals Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Sauvignon Blanc. De rode wijnen zijn vol van smaak, met aroma's van zwart fruit, kruiden en tabak, terwijl de witte wijnen fris zijn, met aroma's van citrus en tropisch fruit.

Cahors staat bekend om zijn diepe en robuuste rode wijnen, voornamelijk gemaakt van de druivensoort Malbec. Deze wijnen zijn full-bodied, met aroma's van bramen, zwarte kersen en kruiden.

Gaillac staat bekend om zijn witte wijnen, gemaakt van druivensoorten als Mauzac, Len de l'El en Muscadelle. Deze wijnen zijn fris en fruitig, met smaken van appel, peer en citrus.

Jurançon staat bekend om zijn zoete witte wijnen, gemaakt van de Petit Manseng druivensoort. Deze wijnen zijn rijk en vol, met aroma's van honing, abrikoos en ananas.

Madiran staat bekend om zijn rode wijnen, gemaakt van de Tannat druivensoort. Deze wijnen zijn vol van smaak, met aroma's van bramen, zwarte bessen en kruiden.

Over het algemeen zijn de wijnen van de regio Sud-Ouest divers en vol van karakter, waarbij elke subregio zijn eigen unieke wijnstijl produceert.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst