Château du Cèdre

Château du Cèdre

Château du Cèdre

Château du Cèdre is een famile landgoed in de appellatie Cahors in het zuidwesten van Frankrijk, bekend om het produceren van hoogwaardige Malbec-wijnen. Het landgoed werd in 1956 opgericht door Charles en Henriette Verhaeghe en wordt nu gerund door hun zonen Pascal en Jean-Marc.

De wijngaarden van Château du Cèdre bevinden zich op het derde terras van de Lot-vallei, waar de bodem bestaat uit kalksteen, klei en zandsteen. Het landgoed beoefent duurzame wijnbouw, met behulp van biologische en biodynamische methoden om gezonde druiven van hoge kwaliteit te produceren.

De kenmerkende wijn van Château du Cèdre is hun Le Cèdre, een blend van Malbec en Merlot gerijpt in eikenhouten vaten. Ze produceren ook een reeks andere rode wijnen, waaronder een single-varietal Malbec, een blend van Malbec en Merlot, en een wijn gemaakt van een zeldzame druivensoort genaamd Jurançon Noir. Daarnaast produceert het landgoed een kleine hoeveelheid witte wijn gemaakt van Viognier.

Château du Cèdre staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en hun wijnen hebben talloze onderscheidingen ontvangen van critici en wijnliefhebbers. Het landgoed is ook lid van de Union des Grands Crus de Bordeaux, een groep prestigieuze wijnmakerijen uit Bordeaux en andere regio's in Frankrijk.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst