Château du Cèdre

Château du Cèdre

Château du Cèdre

Léon Verhaeghe wordt geboren in het kleine stadje Moorslede in de Vlaamse regio van België. Als in 1914 WO1 wordt uitgeroepen en het land wordt geannexeerd, behoort Léon tot de miljoenen Belgen die vluchten. Hij trekt op de fiets door Frankrijk en zoekt zijn toevlucht in de Lot.

Later ontmoet zijn zoon, Marie-Thérèse Rives, wiens familie een traditionele multi-gewassenboerderij bezit in Vire-sur-Lot. Terwijl hij het land en zijn liefde ervoor cultiveert, ontwikkelt hij een groeiend verlangen om de reikwijdte van zijn praktijk uit te breiden. Hij kijkt gefascineerd toe hoe enkele van zijn buren hun druiven transformeren: zijn project is duidelijk. Ook hij wil zijn eigen wijn produceren. Het paar zet hun multi-crop landbouwactiviteiten voort en plant hun eerste hectare wijnstokken naast de lavendel in 1958.

Vandaag de dag zijn ze nog steeds aan het pionieren, ondersteund door een uitstekend team. Pascals zonen Jules en Robin zijn toegetreden tot het familiebedrijf en brengen een nieuwe dynamiek in het landgoed.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst