Galil Mountain Winery

Galil Mountain Winery

Galil Mountain Winery

Galil Mountain Winery is een Israëlische wijnmakerij in de regio Boven-Galilea in Israël. Het wijnhuis werd in 2000 opgericht door Golan Heights Winery in samenwerking met Kibbutz Yiron en is gelegen op de hellingen van het Galilee-gebergte.

Galil Mountain Winery produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen, gemaakt van verschillende druivensoorten. Het wijnhuis richt zich op het gebruik van druiven die zijn geteeld in de regio Galilea, die profiteert van een mediterraan klimaat, een koel briesje en grote hoogten. De wijngaarden zijn aangeplant in verschillende grondsoorten, waaronder kalksteen, terra rossa en basalt, die bijdragen aan de complexiteit en het karakter van de wijnen.

Het wijnhuis zet zich in voor duurzame landbouw, met behulp van natuurlijke ongediertebestrijding en irrigatiesystemen om de impact op het milieu te minimaliseren. De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen fruit van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt in het wijnbereidingsproces.

De vlaggenschipwijn van Galil Mountain Winery is de Yiron, een blend in Bordeaux-stijl van Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Syrah. De wijn rijpt 16 maanden in eikenhouten vaten, waardoor hij een complex aroma krijgt van zwart fruit, kruiden en chocolade, en een volle smaak met stevige tannines en een lange afdronk.

De wijnmakerij produceert ook een reeks wijnen van één enkel druivenras, waaronder een Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz en Viognier. Deze wijnen tonen de unieke kenmerken van elke druivensoort en het terroir van de regio Galilea.

Galil Mountain Winery heeft talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen voor zijn wijnen, waaronder erkenning van Wine Spectator, Decanter en Robert Parker's Wine Advocate. De wijnmakerij wordt beschouwd als een van de topproducenten in Israël en een leider in de snelgroeiende wijnindustrie van het land.

Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst