Bennati

Bennati

Casa Vinicola Bennati

Casa Vinicola Bennati is een familiebedrijf in het hart van de wijnstreek Valpolicella in Italië. Het wijnhuis werd in 1920 opgericht door Annibale Bennati en wordt nu gerund door de derde generatie van de familie Bennati.

De wijnmakerij produceert een scala aan Valpolicella-wijnen, waaronder Amarone, Ripasso en Valpolicella Classico. De druiven die in de wijnen worden gebruikt, worden verbouwd in de wijngaarden van de familie in de heuvels rond Verona, waar de bodem rijk is aan mineralen en het klimaat ideaal is voor de druiventeelt.

De wijnen van Casa Vinicola Bennati staan bekend om hun rijke, volle karakter, met aroma's van rijp fruit, kruiden en een vleugje eikenhout. De wijnmakerij maakt gebruik van traditionele wijnbereidingstechnieken, zoals het drogen van de druiven voor het persen, om wijnen te creëren met een diepte van smaak en complexiteit die het unieke terroir van de Valpolicella-regio weerspiegelen.

Naast de Valpolicella-wijnen produceert Casa Vinicola Bennati ook een reeks witte wijnen, waaronder Soave en Pinot Grigio, evenals een mousserende wijn gemaakt van Glera-druiven.

Casa Vinicola Bennati staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en traditie en produceert wijnen die het unieke karakter van de Valpolicella-regio laten zien.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst