Venea

Venea

Venea

Venea is een kleine wijnmakerij in het hart van de regio Irpinia in Zuid-Italië. Het wijnhuis werd in 1996 opgericht door drie vrienden die een passie voor wijnbouw en liefde voor hun geboorteland Campanië deelden. Tegenwoordig staat Venea bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

De wijngaarden van Venea liggen op een hoogte van meer dan 500 meter boven de zeespiegel en het klimaat wordt gekenmerkt door koele nachten en warme dagen. Dit zorgt voor een langzaam rijpingsproces en de ontwikkeling van complexe smaken in de druiven. Het wijnhuis zet zich in voor duurzame wijnbouwpraktijken en gebruikt biologische methoden om hun druiven te verbouwen.

Venea produceert een reeks rode, witte en roséwijnen, waaronder de variëteiten Aglianico del Vulture, Taurasi en Fiano di Avellino. De vlaggenschipwijn van het wijnhuis is de Vigna del Monaco Taurasi, gemaakt van 100% Aglianico-druiven en 18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Deze wijn staat bekend om zijn intense aroma's van donker fruit, tabak en leer, en zijn volle, complexe smaakprofiel.

Venea is een kleine maar hoog aangeschreven wijnmakerij die zich toelegt op het produceren van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van de Irpinia-regio laten zien.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst