St. Michael Eppan

St. Michael Eppan

St. Michael Eppan

St. Michael Eppan is een wijnmakerij in Zuid-Tirol, Italië, en is een van de belangrijkste wijnmakerijen in de regio. Het wijnhuis werd in 1907 opgericht als de eerste coöperatie in Zuid-Tirol en heeft momenteel meer dan 350 leden die wijngaarden cultiveren in de hele regio. De wijnmakerij produceert een breed scala aan wijnen, waaronder witte, rode en zoete wijnen, met een focus op inheemse druivensoorten zoals Pinot Bianco, Gewürztraminer, Lagrein en Vernatsch.

De wijnmakerij bevindt zich in het dorp San Michele (St. Michael) in de buurt van Bolzano en heeft een ultramoderne wijnmakerij die traditionele methoden voor het maken van wijn combineert met moderne technologie. Het wijnhuis zet zich sterk in voor duurzaamheid en heeft verschillende maatregelen genomen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en het milieu te beschermen.

Een van de vlaggenschipwijnen van St. Michael Eppan is de Sanct Valentin-lijn, die een reeks hoogwaardige witte en rode wijnen omvat. De wijnen zijn vernoemd naar de patroonheilige van de wijnboeren en worden gemaakt van druiven afkomstig van de beste wijngaarden van het wijnhuis. Een andere opmerkelijke wijn is de Lagrein Riserva, een rijke en complexe rode wijn gemaakt van de Lagrein-druivensoort, die inheems is in de regio.

De wijnen van St. Michael Eppan hebben talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen, zowel nationaal als internationaal. Het wijnhuis staat algemeen bekend om zijn constante kwaliteit en is een toonaangevende producent in de regio.

Filter
Aflopend sorteren

18 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

18 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst