Colli di Lapio di Romano Clelia

Colli di Lapio di Romano Clelia

Colli di Lapio di Romano Clelia

Colli di Lapio is een wijnmakerij gelegen in de regio Campanië in Zuid-Italië. Het werd begin jaren negentig opgericht door Clelia Romano, met als doel wijnen van hoge kwaliteit te produceren die het unieke terroir van de regio tot uitdrukking brachten. Het wijnhuis is gelegen in de stad Lapio, in de provincie Avellino, en produceert een scala aan wijnen gemaakt van lokale druivensoorten zoals Fiano en Aglianico.

Clelia Romano staat bekend om haar nauwgezette benadering van het maken van wijn, waarbij alleen de beste druiven worden gebruikt en er met grote zorg voor wordt gezorgd dat de wijnen het karakter van het terroir tot uitdrukking brengen. Het wijnhuis produceert een aantal verschillende wijnen, waaronder witte, rode en roséwijnen, evenals een mousserende wijn.

Enkele van de meest opmerkelijke wijnen geproduceerd door Colli di Lapio zijn de Fiano di Avellino DOCG, een witte wijn gemaakt van de Fiano-druivensoort, en de Aglianico del Taburno DOC, een rode wijn gemaakt van de Aglianico-druivensoort. Deze wijnen staan bekend om hun complexiteit, balans en elegantie en hebben talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen van critici en wijnliefhebbers over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst