Montevetrano

Montevetrano

Montevetrano

Montevetrano is een Italiaanse wijnmakerij in de regio Campanië, in de buurt van de stad Salerno. Het landgoed staat bekend om zijn rode wijn, die is gemaakt van een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Aglianico druiven. Het wijnhuis werd eind jaren tachtig opgericht door Silvia Imparato, die werd geïnspireerd door de liefde van haar vader voor wijn en zijn passie voor landbouw.

De wijngaarden van Montevetrano bevinden zich in de heuvels met uitzicht op de Tyrrheense Zee. Het landgoed heeft ongeveer 30 hectare wijngaarden, met de nadruk op duurzame en milieuvriendelijke praktijken. De wijnmakerij zet zich in voor het gebruik van natuurlijke landbouwmethoden, waaronder het gebruik van bodembedekkers en compost, en het vermijden van het gebruik van chemische pesticiden en herbiciden.

De vlaggenschipwijn van Montevetrano is de rode wijn van Montevetrano, een mix van Cabernet Sauvignon, Merlot en Aglianico-druiven. De wijn rijpt ongeveer 12 maanden in Franse eikenhouten vaten en rijpt vervolgens nog een jaar op fles voordat hij wordt vrijgegeven. De wijn staat bekend om zijn rijke, complexe smaakprofiel, met tonen van donker fruit, chocolade en specerijen. Andere wijnen geproduceerd door Montevetrano zijn de Core Bianco, een mix van Fiano- en Greco-druiven, en de Terra di Lavoro, een mix van Aglianico- en Piedirosso-druiven.

De Montevetrano wijn is goed voor al meer dan 20 jaar de hoogste onderscheiding van Tre Bicchieri in de bekende wijngids Gambero Rosso.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst