Villa Raiano

Villa Raiano

Villa Raiano

Villa Raiano is een wijnmakerij in de regio Campanië in Zuid-Italië. Het landgoed produceert sinds het begin van de jaren negentig wijn en staat bekend om zijn hoogwaardige Aglianico-, Fiano di Avellino- en Greco di Tufo-wijnen.

De wijngaarden van Villa Raiano beslaan ongeveer 30 hectare land en bevinden zich op een hoogte van 350-500 meter (1.150-1.640 voet) boven zeeniveau. De wijngaarden profiteren van een uniek microklimaat, met warme dagen en koele nachten waardoor de druiven langzaam rijpen en complexe smaken ontwikkelen.

De wijnmakerij gebruikt moderne technieken in combinatie met traditionele wijnbereidingsmethoden om zijn wijnen te produceren. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd voordat ze worden gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Sommige wijnen rijpen vervolgens enkele maanden in eikenhouten vaten om hun smaken en aroma's verder te ontwikkelen.

De vlaggenschipwijn van Villa Raiano is de Aglianico "Alimata", die is gemaakt van druiven die zijn geteeld op de oudste wijnstokken van het landgoed. Deze wijn is vol en complex, met tonen van donker fruit, kruiden en aarde. De wijnmakerij produceert ook een reeks andere wijnen, waaronder Fiano di Avellino en Greco di Tufo, die zowel knapperig als verfrissend zijn met heldere fruitsmaken en minerale ondertonen.

Naast de wijnproductie zet Villa Raiano zich in voor duurzame en milieuvriendelijke praktijken. De wijnmakerij heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, waaronder het gebruik van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken, het gebruik van natuurlijke meststoffen en het recyclen van afvalmaterialen.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst