Ronco del Gnemiz

Ronco del Gnemiz

Ronco del Gnemiz 

Ronco del Gnemiz is een Italiaanse wijnmakerij in de regio Friuli-Venezia Giulia in het noordoosten van Italië. Het wijnhuis werd in 1984 opgericht door Dario Raccaro, die gepassioneerd was door wijnmaken en een visie had om wijnen van hoge kwaliteit te creëren die het unieke terroir van de regio Friuli tot uitdrukking zouden brengen.

Het wijnhuis is gelegen in de stad Rosazzo, een historisch wijnbouwgebied in het hart van Friuli. Ronco del Gnemiz produceert een scala aan wijnen, waaronder witte, rode en dessertwijnen, die allemaal zijn gemaakt met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken en een nauwgezette aandacht voor detail.

Een van de paradepaardjes van Ronco del Gnemiz is de Friulano, een witte wijn gemaakt van de Friulano-druivensoort, ook wel bekend als Tocai Friulano. Deze wijn wordt beschouwd als een van de beste uitdrukkingen van Friulano in de regio, met een delicaat boeket van witte bloemen, perzik en citrus, en een frisse, verfrissende zuurgraad.

Ronco del Gnemiz produceert ook een aantal rode wijnen, waaronder een blend van Merlot en Cabernet Sauvignon, evenals een pure Cabernet Sauvignon. Deze wijnen worden gerijpt in eikenhouten vaten om complexiteit en diepte toe te voegen, terwijl het fruit nog steeds doorschijnt.

Over het algemeen staat Ronco del Gnemiz bekend om het produceren van elegante, uitgebalanceerde wijnen die het unieke karakter van de regio Friuli-Venezia Giulia laten zien.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst