Ka Manciné

Ka Manciné

Ka Manciné

Ka Manciné is een wijnmakerij in de regio Friuli-Venezia Giulia in Italië, in de provincie Gorizia. Het wijnhuis werd in 1974 opgericht door Giovanni Manciné en zijn vrouw en wordt nu gerund door hun zonen, Matteo en Marco.

De wijnmakerij produceert een scala aan witte, rode en mousserende wijnen, allemaal gemaakt met de nadruk op duurzame en biologische landbouw. De wijngaarden liggen in de heuvels rondom het wijnhuis, met een bodem van mergel en zandsteen.

De witte wijnen van Ka Manciné worden voornamelijk gemaakt van de Friulano-druivensoort, die bekend staat om het produceren van wijnen met een frisse zuurgraad en aroma's van amandel en groene appel. Andere witte variëteiten die door de wijnmakerij worden verbouwd, zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc en Malvasia.

De rode wijnen van Ka Manciné worden gemaakt van de druivenrassen Merlot, Cabernet Sauvignon en Refosco dal Peduncolo Rosso. Deze wijnen worden vaak gerijpt in eikenhouten vaten, wat de wijnen complexiteit en structuur geeft.

Ka Manciné produceert ook een aantal mousserende wijnen, waaronder een Prosecco en een Metodo Classico mousserende wijn gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir druiven.

Ka Manciné staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de regio Friuli-Venezia Giulia laten zien.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.