Mamete Prevostini

Mamete Prevostini

Mamete Prevostini

Mamete Prevostini is een wijnmakerij in de regio Valtellina in Lombardije, Italië. Het wijnhuis werd in het begin van de 20e eeuw opgericht door Mamete Prevostini en wordt nu gerund door zijn achterkleinzoon, Alessandro.

Het wijnhuis is toegewijd aan het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de Valtellina-regio tot uitdrukking brengen. De wijngaarden liggen op grote hoogte, variërend van 500 tot 850 meter boven de zeespiegel, en zijn aangeplant met lokale druivenrassen zoals Nebbiolo (plaatselijk bekend als Chiavennasca), Rossola en Pignola. Het wijnhuis werkt ook met internationale druivenrassen zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc, die op lagere hoogten worden geteeld.

Mamete Prevostini produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen, evenals een mousserende wijn gemaakt volgens de traditionele methode. Enkele van hun meest populaire wijnen zijn de Sforzato di Valtellina DOCG, een rijke en complexe rode wijn gemaakt van gedroogde Nebbiolo-druiven, en de Sassella Riserva DOCG, een krachtige en elegante rode wijn gemaakt van Nebbiolo-druiven geteeld in de Sassella-subzone van de regio Valtellina. .

Het wijnhuis zet zich in voor duurzame wijnbouw en gebruikt biologische en biodynamische praktijken in de wijngaarden. Ze hebben ook een sterke focus op sociale verantwoordelijkheid en zijn betrokken bij een aantal gemeenschapsprojecten in de regio Valtellina.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst