Nino Negri

Nino Negri

Nino Negri

Nino Negri wijnbouwer en wijnproducent uit Valtellina is een perfecte combinatie van traditie en technologie. De oogst uitsluitend geschiedt met de hand. Om topkwaliteit te garanderen, investeren zij voortdurend in hun wijngaarden en kelder. Ze hebben de grote oude vaten vervangen door meer dan 100 kleinere vaten. Voornamelijk om een grotere selectie van de wijnen mogelijk te maken. Ook hebben ze grote investeringen gedaan in hun wijngaarden. Elf van de 31 hectare zijn herplant met nieuwe kloon selecties van Nebbiolo.

Valtellina

Valtellina ligt ten noorden van het Como meer in de provincie Sondrio. De bergketen van de Rhatische Alpen beschut de wijngaarden tegen de koude noordelijke wind. De Valtellina vallei loopt 40 km van oost naar west. En is de hele dag blootgesteld aan de zon. De vallei is opgedeeld in een aantal subregio's die ieder een eigen karakter hebben.

Wijnmaker

De huidige wijnmaker Casimiro Maule werkt al meer dan 35 jaar voor Nino Negri. Hij wordt wereldwijd geprezen voor zijn vakmanschap. De wijnen van zijn hand zijn echte meesterwerkjes. Hij maakt diverse wijnen, waarbij de Valtellina Superiore’s DOCG en vooral de Sforsato di Valtellina DOCG tot de allerbeste van de wereld mogen worden gerekend.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst