Borgo Paglianetto

Borgo Paglianetto

Borgo Paglianetto

Borgo Paglianetto is een Italiaanse wijnmakerij in de regio Marche. Het werd in 1999 opgericht door een groep jonge ondernemers die zich inzetten voor het produceren van kwaliteitswijnen met respect voor het milieu en de tradities van het lokale grondgebied.

Het wijnhuis beslaat een oppervlakte van ruim 300 hectare, waarvan zo'n 80 hectare wijngaarden die zijn aangeplant met traditionele lokale druivenrassen zoals Verdicchio en Montepulciano. De wijngaarden bevinden zich op hellingen met verschillende blootstellingen, hoogtes en bodems, wat de productie van wijnen met een divers karakter en verschillende stijlen mogelijk maakt.

Borgo Paglianetto zet zich in voor duurzame en milieuvriendelijke praktijken in de wijngaarden, waaronder biologische landbouw, gebruik van natuurlijke meststoffen en minimale tussenkomst in het wijnbereidingsproces.

Het wijnhuis produceert een scala aan wijnen, waaronder witte, rode en roséwijnen. Enkele van hun meest opmerkelijke wijnen zijn Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore, een witte wijn gemaakt van Verdicchio-druiven, en Rosso Conero DOC, een rode wijn gemaakt van Montepulciano-druiven.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst