Cigliuti

Cigliuti

Cigliuti

Cigliuti is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in het hart van de Langhe regio in Piemonte, Italië. Sinds de oprichting in 1964 heeft Cigliuti een solide reputatie opgebouwd voor het produceren van hoogwaardige wijnen die de unieke terroir van de regio weerspiegelen.

Het wijnhuis wordt gerund door de familie Cigliuti, die al generaties lang wijngaarden cultiveert in de heuvels rondom het pittoreske dorpje Neive. Met een toewijding aan traditionele wijnbouwpraktijken en een diepgaand begrip van de lokale druivensoorten zoals Nebbiolo, Barbera en Dolcetto, creëert Cigliuti wijnen van uitzonderlijke kwaliteit die elegantie, complexiteit en een duidelijke expressie van het land belichamen.

De wijngaarden van Cigliuti beslaan ongeveer 10 hectare en liggen op een hoogte tussen 350 en 420 meter boven zeeniveau. Deze optimale locatie, samen met de kalkrijke bodems en het gunstige microklimaat, biedt de ideale omstandigheden voor de druiven om te gedijen en hun volledige potentieel te bereiken.

Het assortiment van Cigliuti omvat een verscheidenheid aan rode en witte wijnen, waaronder de befaamde Barbaresco's, Barbera d'Alba's en Dolcetto d'Alba's. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun finesse, balans en complexiteit, en worden wereldwijd gewaardeerd door wijnliefhebbers en kenners.

Met een voortdurende toewijding aan excellentie en een diepe verbondenheid met het land en de tradities van Piemonte blijft Cigliuti een vooraanstaand wijnhuis in de Italiaanse wijnwereld, waarbij het de erfenis van de regio eert en tegelijkertijd nieuwe en opwindende wijnen creëert die de zintuigen prikkelen en genot brengen aan liefhebbers over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst