Giacomo Fenocchio

Giacomo Fenocchio

Giacomo Fenocchio

Giacomo Fenocchio is een familiebedrijf in het hart van de wijnstreek Barolo in Piemonte, Italië. Het landgoed werd opgericht in 1864 en is doorgegeven van generatie op generatie van de familie Fenocchio. De wijnmakerij wordt momenteel gerund door Claudio Fenocchio en zijn zoon Albino, die wijnen van hoge kwaliteit blijven produceren die het terroir van de regio Langhe weerspiegelen.

De wijnmakerij cultiveert ongeveer 14 hectare wijngaarden, die zich bevinden in enkele van de meest prestigieuze gebieden van de Barolo-regio, waaronder Cannubi, Bussia en Villero. De wijngaarden zijn aangeplant met de traditionele Nebbiolo-druivensoort, evenals een kleine hoeveelheid Barbera en Dolcetto.

Giacomo Fenocchio produceert een scala aan wijnen, waaronder Barolo, Nebbiolo d'Alba, Barbera d'Alba en Dolcetto d'Alba. De Barolo-wijnen van de wijnmakerij worden gemaakt volgens traditionele methoden, met uitgebreide maceratie en veroudering in grote eikenhouten vaten om maximale complexiteit en verouderingspotentieel te garanderen. De wijnen staan bekend om hun elegantie, balans en het vermogen om vele jaren te rijpen.

Naast de Barolo-wijnen produceert Giacomo Fenocchio ook een reeks andere wijnen, waaronder Langhe Nebbiolo, Langhe Rosso en Langhe Bianco. De Langhe Nebbiolo van de wijnmakerij is een lichtere, meer toegankelijke wijn dan zijn Barolo-tegenhanger, terwijl de Langhe Rosso en Langhe Bianco melanges zijn gemaakt met een verscheidenheid aan druivensoorten.

Over het algemeen staat Giacomo Fenocchio bekend om zijn hoogwaardige, traditionele wijnen die het unieke terroir van de Barolo-regio weerspiegelen. De toewijding van het wijnhuis aan kwaliteit en traditie heeft het een reputatie opgeleverd als een van de topproducenten in Piemonte.

Voor de actuele jaargangen van de Barolo en Barbaresco wijnen stuur een email naar: info@le-connaisseur.nl

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst