Giribaldi

Giribaldi

Azienda Agricola Giribaldi

Azienda Agricola Giribaldi is een wijnmakerij gelegen in het hart van de regio Langhe in Piemonte, Italië. Het landgoed werd in 1978 opgericht door Giovanni Giribaldi en zijn vrouw, Luciana, en is sindsdien eigendom van een familie. Tegenwoordig wordt het wijnhuis beheerd door hun zoon, Gianluca Giribaldi.

De wijnmakerij is gelegen op een heuvel met uitzicht op het kleine stadje Neive, en de wijngaarden beslaan ongeveer 10 hectare land. Het landgoed verbouwt een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder Barbera, Nebbiolo, Dolcetto en Moscato.

Giribaldi staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het terroir van de regio Langhe tot uitdrukking brengen. De wijnmakerij zet zich in voor duurzame wijnbouwpraktijken, waaronder biologische en biodynamische landbouwmethoden. De wijnen van Giribaldi worden geproduceerd met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken en worden gerijpt in eikenhouten vaten.

Enkele van de meest populaire wijnen geproduceerd door Giribaldi zijn hun Barbaresco DOCG, Barbera d'Alba DOC en Langhe Nebbiolo DOC. Hun Moscato d'Asti DOCG staat ook hoog aangeschreven en heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn delicate en aromatische kwaliteiten.

Over het algemeen is Azienda Agricola Giribaldi een kleine maar zeer gerespecteerde wijnmakerij die zich inzet voor het produceren van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van Piemonte weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst