Marchesi di Barolo

Marchesi di Barolo

Marchesi di Barolo

Marchesi di Barolo is een gerenommeerd wijnhuis in de regio Barolo in Piemonte, Italië. Het wijnhuis, opgericht in 1807 door de markies van Barolo, heeft een lange geschiedenis in het produceren van hoogwaardige wijnen van de Nebbiolo-druivensoort. Tegenwoordig wordt het wijnhuis gerund door de familie Abbona, die het in de jaren 1920 verwierf en op traditionele wijze uitzonderlijke Barolo-wijnen bleef produceren.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder verschillende Barolo-wijnen gemaakt van verschillende wijngaarden in de Barolo-regio. Hun klassieke Barolo is gemaakt van druiven uit de gemeente Barolo en staat bekend om zijn elegantie en balans, terwijl hun Cannubi Barolo is gemaakt van druiven die zijn geteeld in de prestigieuze Cannubi-wijngaard en bekend staat om zijn complexiteit en lange levensduur.

Naast Barolo-wijnen produceert Marchesi di Barolo ook wijnen van andere druivensoorten, waaronder Barbera, Dolcetto en Moscato. Hun Barbera d'Alba is bijzonder opmerkelijk en biedt rijke, complexe smaken en een zachte afdronk.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst