Rovellotti

Rovellotti

Rovellotti

Rovellotti is een door een familie gerunde wijnmakerij in de regio Piemonte in Italië. Het wijnhuis werd opgericht in 1901 en is sindsdien doorgegeven aan vier generaties van de familie Rovellotti. Tegenwoordig wordt de wijnmakerij gerund door Paolo Rovellotti, die de familietraditie van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit heeft voortgezet.

Rovellotti is vooral bekend vanwege de productie van Bramaterra, een rode wijn gemaakt van Nebbiolo, Croatina en Vespolina druiven. Bramaterra is een minder bekende appellatie binnen de regio Piemonte, maar Rovellotti heeft geholpen om deze unieke en hoogwaardige wijn onder de aandacht te brengen. De wijnmakerij produceert ook andere Piemontese variëteiten zoals Nebbiolo, Barbera en Bonarda.

De wijngaarden van de wijnmakerij bevinden zich in de heuvels van Gattinara, Bramaterra en Ghemme, waar het unieke terroir en het microklimaat ideale groeiomstandigheden bieden voor de druiven. De wijnmakerij volgt duurzame landbouwpraktijken en alle druiven worden met de hand geoogst.

De wijnen van Rovellotti staan bekend om hun elegantie, balans en complexiteit. Het wijnhuis produceert een scala aan wijnen, van fris en fruitig tot meer complex en gestructureerd, en de wijnen zijn geschikt om te rijpen. Met name de Bramaterra-wijnen van Rovellotti hebben lovende kritieken gekregen en zijn zeer gewild bij wijnliefhebbers.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst