Antoniolo

Antoniolo

Vitivinicola Antoniolo

Antoniolo is een wijnmakerij in de regio Piemonte in Italië, met name in de DOCG-zone van Gattinara. Het wijnhuis werd opgericht in de vroege jaren 1900 en wordt nu gerund door de vierde generatie van de Antoniolo-familie.

Antoniolo produceert wijnen gemaakt van de Nebbiolo-druivensoort, waaronder Gattinara, Bramaterra en Coste della Sesia. De wijnmakerij heeft in totaal 55 hectare aan wijngaarden, waarvan enkele van de oudste wijnstokken dateren uit de jaren 40.

De filosofie van het wijnmaken bij Antoniolo is gebaseerd op traditie, met de nadruk op het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het terroir van de regio weerspiegelen. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd, met een voorkeur voor lage opbrengsten om een maximale concentratie van smaken te garanderen.

Antoniolo's Gattinara DOCG is misschien wel hun bekendste wijn. Het is gemaakt van 100% Nebbiolo-druiven en rijpt minstens drie jaar in eikenhouten vaten voordat het wordt vrijgegeven. De wijn staat bekend om zijn complexe aroma's van kersen, rozen, zoethout en tabak, met een lange, elegante afdronk.

Over het algemeen is Antoniolo een wijnmakerij met een lange geschiedenis in het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de Gattinara-regio weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst