Castello Monaci

Castello Monaci

Castello Monaci

Castello Monaci is een gerenommeerd wijnhuis in het hart van Salento, een regio in Puglia, Italië. Het wijnhuis is gevestigd in een oud kasteel uit de 16e eeuw, dat zorgvuldig in oude glorie is hersteld. Castello Monaci staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken in combinatie met moderne technologie.

Het wijnhuis heeft een uitgestrekt wijngaardgebied van meer dan 350 hectare, die zijn verdeeld in verschillende percelen op basis van de grondsoort en de verbouwde druivensoort. De belangrijkste druivensoorten die in de wijngaarden worden verbouwd, zijn Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera en Chardonnay.

Castello Monaci produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. De beroemdste wijnen geproduceerd door de wijnmakerij zijn de Piluna Primitivo di Manduria, de Liante Salice Salentino en de Artas Primitivo di Manduria. De Piluna Primitivo di Manduria is een volle rode wijn met tonen van donker fruit, tabak en kruiden. De Liante Salice Salentino is een blend van Negroamaro en Malvasia Nera druiven, die zorgen voor een soepele en evenwichtige wijn met tonen van rode bessen en kruiden. De Artas Primitivo di Manduria is een rijke en intense wijn met tonen van zwarte kersen, pruimen en vanille.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst