Olianas

Olianas

Tenuta Olianas

Het was 2000, de dageraad van het nieuwe millennium. De start van een nieuw wijnproject. In Gergei, het hart van Sarcidano (60 km ten noorden van Cagliari), leidde de ontmoeting tussen Stefano Casadei, Artemio Olianas en Simone Mugnaini tot een nieuw wijnbedijf genaamd Olianas.

De drie werden verenigd door een gedeelde filosofie om kwaliteitswijnen te produceren op basis van respect voor het milieu, de natuur en de mensen die er wonen. Deze filosofie ontwikkelde zich tot een nieuw landbouwconcept, waarbij milieubescherming voorop staat om een betere toekomst te verzekeren.

Bij Olianas zijn de wijnen niet alleen biologisch, maar ook bio-geïntegreerd (Bio Integrale). Geproduceerd met grote toewijding, deskundige handen en een voortdurende toewijding aan het ecosysteem, zijn deze wijnen het product van liefde en respect voor het land.

Gelegen in de ongerepte schoonheid van Sardinië, geniet Olianas van perfecte omstandigheden om inheemse variëteiten te verbouwen. De wijnmakerij en wijngaarden bevinden zich in de buurt van de stad Gergei, op een heuvel, omringd door uitgestrekte, ongerepte uitzichten die meer schapen dan mensen opleveren.

Het landgoed beslaat meer dan 86 hectare, waarvan 62 hectare beplant met wijngaarden. De rest van het terrein wordt gebruikt voor de teelt van fruitbomen en de productie van veevoeder, wat helpt om de trekpaarden, Vegas en Dinette, te voeden.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst