Siddùra

Siddùra

Siddùra

Siddùra is een wijnmakerij in het noorden van Sardinië, Italië. Het wijnhuis is opgericht in 2008 met als doel wijnen van hoge kwaliteit te produceren die het terroir van de regio weerspiegelen. Siddùra produceert een scala aan wijnen, waaronder Vermentino di Gallura, Cannonau di Sardegna en Carignano del Sulcis.

De wijngaarden van Siddùra bevinden zich in het hart van Gallura, een regio die bekend staat om zijn granieten heuvels en het mediterrane klimaat. De wijngaarden zijn aangeplant met traditionele Sardijnse druivensoorten, waaronder Vermentino, Cannonau en Carignano.

De wijnbereidingsfilosofie van Siddùra is gebaseerd op respect voor traditie, passie voor innovatie en toewijding aan duurzaamheid. Het wijnhuis maakt gebruik van biologische landbouwpraktijken en al zijn wijnen worden gemaakt met natuurlijke gisten en minimale tussenkomst.

Siddùra's vlaggenschipwijn is de Spèra Vermentino di Gallura, die is gemaakt van 100% Vermentino-druiven die worden verbouwd in de granieten heuvels van Gallura. De wijn wordt gefermenteerd en gerijpt in roestvrijstalen tanks om zijn frisheid en fruitigheid te behouden. Siddùra produceert ook een reeks rode wijnen, waaronder de gedurfde en pittige Maìa Cannonau di Sardegna.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst