Palmento Costanzo

Palmento Costanzo

Palmento Costanzo

Palmento Costanzo is een wijnmakerij gelegen in het oostelijke deel van Sicilië, Italië. De wijnmakerij werd in 2010 opgericht door de familie Costanzo met als missie wijnen te produceren die de ware uitdrukking zijn van het Etna-territorium. Het wijnhuis is gelegen op de hellingen van de Etna, een actieve vulkaan, op een hoogte van 600 tot 800 meter boven zeeniveau, wat de wijngaarden unieke bodem- en klimatologische omstandigheden geeft.

Palmento Costanzo cultiveert lokale druivensoorten, zoals Nerello Mascalese en Carricante, die bekend staan om hun vermogen om de kenmerken van het terroir te weerspiegelen. De wijngaarden worden biologisch bewerkt en met de hand geoogst, met minimale tussenkomst in het wijnbereidingsproces om de natuurlijke expressie van de druiven mogelijk te maken.

De wijnmakerij produceert een scala aan rode, witte en roséwijnen, waaronder de iconische Mofete en de witte wijn genaamd Bianco di Sei, een mix van Carricante en Catarratto. De wijnen staan bekend om hun elegantie, mineraliteit en complexiteit, die het resultaat zijn van het unieke terroir en de zorgvuldige wijnbereidingstechnieken die bij Palmento Costanzo worden gebruikt.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst