Bibi Graetz

Bibi Graetz

Bibi Graetz

Bibi Graetz wordt gezien als één van de meest getalenteerde wijnmakers in Toscane. Zijn vader is Israëlisch en zijn moeder Noors, hij is echter geboren en getogen in Florence en voelt zich dan ook een echte Florentijn. Met zijn Noorse vrouw en 4 kinderen bewoont hij een deel van het prachtige oude Castello di Vincigliata nabij Fiesole. Vanuit deze plek zijn de wijngaarden direct om het kasteel te zien, maar ook een weids panorama over de stad Florence. Dit uitzicht is de personificatie van Bibi: stadse Florentijn en Toscaans landarbeider ineen.

Hoewel Bibi is afgestudeerd aan de kunstacademie van Florence trok het plattelandsleven als wijnboer. Hij startte met wijn maken in 2000, op de paar hectaren familiebezit rondom het kasteel. Zijn ‘claim to fame’ volgde snel toen zijn Testamatta 2006 uit het niets 98 punten van WineSpectator kreeg. Hij werkt in een herkenbare en consequente stijl: fijne smaken als resultaat van alleen lokale druivenrassen en zeer voorzichtig houtgebruik. Fermentatie gebeurd in open vaten met inheemse gistcellen en en de ‘punch-down’ geschiedt met de hand. Hij wil eerlijke wijnen produceren die het terroir presenteren. De prachtige afbeeldingen op de etiketten zijn door Bibi zelf geschilderd dan wel ontworpen.

Bibi houdt van oude stokken en gaat op zoek naar oude wijngaarden in heel Toscane, waarvan de meest bijzondere toch wel die op het eiland Giglio, waar de unieke ansonica druif groeit.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst