Biserno

Biserno

Tenuta di Biserno

Tenuta di Biserno is een vooraanstaand wijndomein gelegen in de prachtige regio Bolgheri aan de Toscaanse kust van Italië. Deze wijngaard en wijnmakerij, opgericht door de familie Antinori, is een icoon in de wereld van de Italiaanse wijnproductie en heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het produceren van premium wijnen van uitzonderlijke kwaliteit.

Het landgoed strekt zich uit over ongeveer 49 hectare en is beplant met verschillende druivensoorten, waaronder Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Syrah. De combinatie van deze druivenvariëteiten en het unieke terroir van Bolgheri resulteert in wijnen van buitengewone complexiteit en karakter.

Tenuta di Biserno is bekend om zijn vlaggenschipwijn, de "Biserno," die wordt beschouwd als een van de topwijnen in Bolgheri. De Biserno is een Bordeaux-blend die de expressie van het terroir weerspiegelt, met diepe en geconcentreerde smaken van rijp rood fruit, kruiden en een indrukwekkende structuur. De wijn rijpt in Franse eikenhouten vaten om zijn complexiteit te vergroten voordat hij wordt gebotteld.

Naast de Biserno produceert Tenuta di Biserno ook andere opmerkelijke wijnen, zoals "Il Pino di Biserno" en "Lodovico," die eveneens blijk geven van het streven naar excellentie van het landgoed.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst