Cantina di Soave

Cantina di Soave

Cantina di Soave

Cantina di Soave is een wijnmakerij in de regio Soave in Veneto, Italië. Het wijnhuis werd opgericht in 1898 en staat bekend om het produceren van witte wijnen van hoge kwaliteit, met name Soave en Recioto di Soave.

De wijngaarden van Cantina di Soave bevinden zich op de vulkanische heuvels van de Soave Classico-zone, waar de wijnstokken groeien op bodems die rijk zijn aan basaltgesteente. Het wijnhuis heeft meer dan 2.500 hectare wijngaarden, die worden verbouwd door ongeveer 2.200 druiventelers. De wijnmakerij besteedt veel aandacht aan het werken in harmonie met de natuur, met behulp van duurzame en biologische landbouwpraktijken om ervoor te zorgen dat de druiven van de hoogste kwaliteit zijn.

Cantina di Soave produceert een scala aan wijnen, waaronder Soave Classico, Soave Superiore en Recioto di Soave. Hun wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele technieken, waaronder maceratie op de schil en fermentatie in roestvrijstalen tanks. Het paradepaardje van de wijnmakerij is de Soave Classico, gemaakt van Garganega-druiven en heeft een delicaat bloemig en fruitig aroma, met een droge en verfrissende smaak.

Cantina di Soave heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen voor hun wijnen, en hun toewijding aan duurzaamheid en milieubescherming heeft hen erkenning opgeleverd als een toonaangevende groene wijnmakerij in Italië.

Borgo Rocca Sveva

Borgo Rocca Sveva is een wijnmakerij in het hart van het productiegebied Soave Classico in de regio Veneto in Italië. Het wijnhuis staat bekend om de productie van hoogwaardige Soave-wijnen, die zijn gemaakt van de Garganega-druivensoort.

De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, toen het werd opgericht door de familie Tessari. Tegenwoordig is het wijnhuis eigendom van Cantina di Soave, een coöperatie van druiventelers en wijnmakers in de regio. De wijngaarden bevinden zich op de heuvels van Soave, waar de wijnstokken profiteren van de koele bries die uit het nabijgelegen Lessini-gebergte waait.

Borgo Rocca Sveva produceert een scala aan wijnen, waaronder stille witte wijnen, mousserende wijnen en zoete wijnen. De vlaggenschipwijn van het wijnhuis is de Soave Classico DOC, een droge witte wijn die bekend staat om zijn frisse, knapperige smaken en aroma's van witte bloemen en citrusvruchten. Andere opmerkelijke wijnen die door de wijnmakerij worden geproduceerd, zijn de Recioto di Soave DOCG, een zoete wijn gemaakt van druiven die gedeeltelijk zijn gedroogd vóór de gisting, en de Brut Metodo Classico, een mousserende wijn gemaakt van Garganega- en Chardonnay-druiven.

Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst