Nautilus Estate

Nautilus Estate

Nautilus Estate

Nautilus Estate is een eersteklas wijnmakerij in de regio Marlborough in Nieuw-Zeeland, een van de meest gerenommeerde wijnproducerende gebieden van het land. Het wijnhuis werd in 1985 opgericht door de familie Hill-Smith, die een lange geschiedenis had in de wijnindustrie in Australië. Robert en Paula Hill-Smith richtten Nautilus Estate op met als doel hoogwaardige wijnen te produceren die het unieke terroir van de Marlborough-regio zouden laten zien.

Het wijnhuis is vernoemd naar de nautilusschelp, die symbool staat voor perfectie en evenwicht in de natuur. De Hill-Smiths kozen deze naam om hun toewijding aan het produceren van wijnen weer te geven die evenwichtig, complex en expressief zijn voor het terroir van Marlborough.

Nautilus Estate heeft een landgoedwijngaard van 140 hectare in het hart van de wijnstreek Marlborough, waar de grond een mix is van klei en grind, wat zorgt voor een uitstekende afwatering voor de wijnstokken. De wijnmakerij haalt ook druiven uit geselecteerde wijngaarden in de hele Marlborough-regio om hun wijnen te maken.

Het wijnhuis is vooral bekend om zijn Sauvignon Blanc, die algemeen wordt beschouwd als een van de beste in Nieuw-Zeeland. De wijn heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen, waaronder een gouden medaille bij de Decanter World Wine Awards 2020 en een score van 94 punten van Wine Spectator. De Sauvignon Blanc wordt gekenmerkt door zijn levendige zuurgraad, intense fruitsmaken en lange, verfrissende afdronk.

Nautilus Estate zet zich in voor duurzame wijngaardpraktijken en heeft een reeks maatregelen geïmplementeerd om de impact op het milieu te verminderen. Deze omvatten het gebruik van biologische en biodynamische landbouwmethoden, het minimaliseren van het gebruik van chemicaliën en kunstmest, en het recyclen van water en afvalproducten. Het wijnhuis heeft ook zonnepanelen geïnstalleerd om elektriciteit op te wekken en heeft geïnvesteerd in energiezuinige apparatuur om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Over het algemeen is Nautilus Estate een eersteklas wijnmakerij die wijnen van hoge kwaliteit produceert die uitdrukking geven aan het Marlborough-terroir. Met een focus op duurzaamheid en een streven naar uitmuntendheid, is Nautilus Estate een leider in de Nieuw-Zeelandse wijnindustrie.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst