Nautilus Estate

Nautilus Estate

Nautilus Estate

Nautilus Estate is een middelgrote winery gelegen in het befaamde wijngebied Marlborough op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het bedrijf staat onder leiding van wijnmaker en manager Clive Jones, een hoogopgeleide wijnprofessional.

Wijngaarden Nautilus

Nautilus Estate bezit een groot aantal wijngaarden welke voornamelijk zijn beplant met de druivensoorten Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir. Naast de druiven, die afkomstig zijn van de eigen wijngaarden, Awatere River Vineyard, Opawa Vineyard en Renwick Vineyard, werkt Nautilus Estate zeer intensief samen met zogenaamde contractgrowers.

Nieuw-Zeeland en wijn

Op dit moment is ongeveer 35.000 hectare in Nieuw-Zeeland is beplant met wijnstokken, dit is bijna driemaal zoveel dan in begin 2000. Sauvignon Blanc is het meest aangeplant en beslaat ongeveer twee derde van het totaal. Pinot Noir en Chardonnay volgen beide met een aandeel van iets minder dan 10%.  Nieuw-Zeeland is een van de meest zuidelijk gelegen wijnlanden ter wereld en valt daarmee in de cool climate-zone, wijngebieden waar koele weersomstandigheden wijnen opleveren met een intens en fris karakter. Hoewel de situatie van noord tot zuid en van oost tot west verschilt, zorgt de verkoelende invloed van de oceanen, die de twee eilanden omringen, voor een overwegend koel klimaat. De aanplant van druiven is hier volledig op aangepast en Nieuw-Zeeland is terecht beroemd om zijn aromatische wijnen van Sauvignon Blanc, Pinot Noir en ook steeds meer Pinot Gris, Riesling en Chardonnay, die het met name goed doen op het koele Zuidereiland. De belangrijkste regio op het Zuidereiland is Marlborough. Cabernet Sauvignon en Merlot doen het goed in relatief warmere delen op het Noordereiland waar Hawkes Bay de belangrijkste wijnregio is.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst