Fred Loimer

Fred Loimer

Fred Loimer

Weingut Fred Loimer is een Oostenrijkse wijnmakerij in de wijnstreek Kamptal, bekend om zijn productie van hoogwaardige Grüner Veltliner- en Riesling-wijnen. Het wijnhuis werd in 1988 opgericht door Fred Loimer, die het wijnmaken van zijn vader leerde en sindsdien een toonaangevende producent van Oostenrijkse wijnen is geworden.

De wijnmakerij past duurzame en biologische landbouwmethoden toe, met de nadruk op biodiversiteit en bodemgezondheid. Ze gebruiken natuurlijke bodembedekkers om onkruid te bestrijden en schapen om de wijngaarden te maaien en te bemesten. Bovendien gebruiken ze biodynamische praktijken, zoals het volgen van de maankalender voor planten en oogsten, en het maken van hun eigen compost.

Het wijnhuis produceert een scala aan witte, rode en mousserende wijnen, met een focus op Grüner Veltliner en Riesling. Ze produceren ook Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris en Sauvignon Blanc, evenals rode variëteiten zoals Zweigelt, Pinot Noir en St. Laurent. De wijnen staan ​​bekend om hun zuiverheid van fruit, mineraliteit en elegante, evenwichtige stijl.

Fred Loimer heeft talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen voor zijn wijnen, waaronder erkenning van Wine Spectator, Decanter en Gault Millau. Het wijnhuis is ook lid van de Oostenrijkse traditionele wijndomeinen, een prestigieuze vereniging van traditionele Oostenrijkse wijndomeinen.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst