Dorli Muhr

Dorli Muhr

Weingut Dorli Muhr

Dorli Muhr is een Oostenrijkse wijnmaker gevestigd in het wijnbouwgebied Carnuntum, dat in het noordoosten van het land ligt, vlakbij de grens met Slowakije. De wijngaarden van Muhr bevinden zich op de zuidelijke hellingen van het Leitha-gebergte, die boven de Carnuntum-vlakte uitsteken, en staan bekend om hun diverse bodems en microklimaten.

Muhr is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen, met name van de inheemse druivensoort Blaufränkisch, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste druivensoorten in de regio. Ze zet zich in voor duurzame en biologische wijnbouwpraktijken, met een focus op minimale interventie in de wijngaard en het gebruik van inheemse gisten in het wijnbereidingsproces.

Muhr produceert verschillende bottelingen van Blaufränkisch, waaronder een reeks single-vineyard-wijnen die het unieke terroir van haar landgoed laten zien. Haar wijnen zijn typisch elegant en complex, met aroma's van donker fruit, kruiden en mineralen, en een stevige tanninestructuur waardoor ze gracieus kunnen verouderen.

Naast Blaufränkisch produceert Muhr ook een kleine hoeveelheid Zweigelt, een andere belangrijke rode druivensoort in Oostenrijk, evenals een witte wijn gemaakt van de Grüner Veltliner-druif. Haar wijnen hebben lovende kritieken gekregen van wijncritici en -enthousiastelingen over de hele wereld en worden beschouwd als enkele van de beste voorbeelden van het kenmerkende terroir van Carnuntum.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst