Guerila

Guerila

Guerila

Guerila is een wijnmakerij in de Vipava-vallei in Slovenië. Het wijnhuis werd in 2006 opgericht door Zmago Petrič, die ook dienst doet als wijnmaker. Guerila richt zich op het produceren van natuurlijke en terroir-gedreven wijnen met behulp van duurzame landbouwpraktijken. De wijnmakerij cultiveert een verscheidenheid aan druiven, waaronder Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Malvasia, Rebula en Pinela.

De wijnbereidingsfilosofie van Guerila is gebaseerd op minimale tussenkomst, met de nadruk op het uitdrukken van de unieke kenmerken van de wijngaarden waar de druiven worden verbouwd. De wijnmakerij gebruikt alleen inheemse gisten voor fermentatie en vermijdt het gebruik van chemicaliën of additieven in het wijnbereidingsproces. De wijnen worden gerijpt in een combinatie van roestvrijstalen tanks en eikenhouten vaten, afhankelijk van de variëteit en het oogstjaar.

Guerila produceert een scala aan wijnen, waaronder witte, rode en oranje wijnen. Enkele van de meest populaire wijnen van de wijnmakerij zijn de Guerila Rebula, Guerila Malvasia, Guerila Syrah en Guerila Cabernet Sauvignon. De wijnen staan bekend om hun levendige zuurgraad, complexe smaken en lange, elegante afdronk. De wijnen van Guerila hebben talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen van wijncritici en wedstrijden over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst