Adegas Castro Brey

Adegas Castro Brey

Adegas Castro Brey

Adegas Castro Brey is een familiebedrijf in het hart van de Salnés-vallei in Galicië, Spanje. Het wijnhuis, opgericht in 1985 door José Castro Brey, heeft een lange traditie in het produceren van hoogwaardige Albariño-wijnen.

Het wijnhuis bezit meer dan 30 hectare wijngaarden, die zijn aangeplant met Albariño-druiven. De wijngaarden zijn gelegen in de oorsprongsbenaming van Rias Baixas, een gebied dat bekend staat om zijn zeeklimaat, dat ideaal is voor de teelt van Albariño-druiven. De wijnmakerij koopt ook druiven van lokale telers die hun toewijding aan kwaliteit delen.

Adegas Castro Brey produceert een reeks Albariño-wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Castro Brey Albariño. Deze wijn is gemaakt van met de hand geplukte druiven en wordt gefermenteerd en gerijpt in roestvrijstalen tanks om zijn frisheid en zuurgraad te behouden. De resulterende wijn is knapperig en verfrissend, met tonen van citrus en tropisch fruit.

Naast hun Albariño-wijnen produceert Adegas Castro Brey ook een beperkte hoeveelheid rode wijn van de Mencia-druif. Deze wijn is gerijpt in eikenhouten vaten en heeft tonen van donker fruit en kruiden.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst