Faustino

Faustino

Bodegas Faustino

Bodegas Faustino is een Spaanse wijnmakerij in de regio Rioja in het noorden van Spanje. Het wijnhuis werd in 1861 opgericht door Eleuterio Martinez Arzok en is nu eigendom van en wordt beheerd door de vijfde generatie van dezelfde familie. Faustino is een van de meest herkenbare en gerespecteerde Rioja-wijnmakerijen ter wereld, bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

Faustino bezit meer dan 650 hectare wijngaarden, gelegen op een hoogte van 400-700 meter en zijn beplant met een verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder Tempranillo, Graciano en Mazuelo. De wijngaarden bevinden zich op hellingen die een uitstekende blootstelling aan de zon bieden, evenals bodems die rijk zijn aan kalksteen en andere mineralen.

Faustino produceert een reeks wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Faustino I Gran Reserva. Deze wijn is gemaakt van een blend van Tempranillo, Graciano en Mazuelo druiven en rijpt minimaal twee jaar in Amerikaanse eikenhouten vaten, gevolgd door drie jaar flesrijping. De wijn staat bekend om zijn aroma's van rijp zwart fruit, kruiden en vanille, evenals zijn volle en goed gestructureerde gehemelte.

Naast hun Faustino I Gran Reserva produceert Faustino ook een reeks andere wijnen, waaronder hun Faustino V Reserva, Faustino VII en Faustino Crianza. Deze wijnen zijn allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en rijpen gedurende verschillende tijdsperioden in eikenhouten vaten.

Faustino zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst