Mar de Frades

Mar de Frades

Bodegas Mar de Frades

Mar de Frades is een wijnmakerij in de regio Rías Baixas in Spanje, bekend om zijn productie van Albariño-wijnen. Het wijnhuis werd in 1987 opgericht door Ramón Bilbao, die zich liet inspireren door de schoonheid van de kustlijn van Rías Baixas en het potentieel van de Albariño-druif.

Mar de Frades heeft 43 hectare wijngaarden, gelegen in de Salnés-vallei, het hart van de regio Rías Baixas. De wijngaarden zijn aangeplant op hellingen die uitkijken op de Atlantische Oceaan, wat zorgt voor een uniek zeeklimaat dat ideaal is voor de teelt van de Albariño-druif. De wijnmakerij koopt ook druiven van lokale telers die hun toewijding aan duurzame landbouwpraktijken delen.

Het paradepaardje van Mar de Frades is de Albariño. Deze wijn is gemaakt van 100% Albariño-druiven, die met de hand zijn geoogst en zorgvuldig zijn geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. De wijn wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij lage temperaturen om het frisse en fruitige karakter van de druif te behouden. De resulterende wijn is knapperig, schoon en verfrissend, met aroma's van citrus, groene appel en perzik, en een minerale afdronk.

Naast hun Albariño-wijn produceert Mar de Frades ook een reeks andere wijnen, waaronder een Godello, een rode blend en een rosé. Al hun wijnen worden gemaakt met dezelfde aandacht voor detail en toewijding aan kwaliteit als hun vlaggenschip Albariño.

Mar de Frades zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en ze hebben een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken. Het wijnhuis heeft ook een diep respect voor de natuurlijke schoonheid van de regio Rías Baixas en zet zich in voor het behoud ervan voor toekomstige generaties.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst