Ramón Bilbao

Ramón Bilbao

Bodegas Ramón Bilbao

Ramón Bilbao is een Spaanse wijnmakerij gelegen in de regio Rioja in Noord-Spanje. Het wijnhuis werd in 1924 opgericht door Ramón Bilbao Murga en is tegenwoordig eigendom van het familiebedrijf Diego Zamora Group. Ramón Bilbao produceert een scala aan rode, witte en roséwijnen, met een focus op traditionele Rioja-druivensoorten zoals Tempranillo, Graciano en Mazuelo.

Het wijnhuis bezit meer dan 180 hectare wijngaarden, die zich bevinden in de subregio's Rioja Alta en Rioja Alavesa. De wijngaarden zijn aangeplant op hellingen en terrassen op een hoogte van 500-700 meter en worden gekenmerkt door een diversiteit aan bodems, waaronder klei, kalksteen en alluviale bodems.

De vlaggenschipwijn van Ramón Bilbao is de Mirto, een rode wijn gemaakt van een blend van Tempranillo-druiven uit de subregio's Rioja Alta en Rioja Alavesa. De wijn rijpt 18 maanden in Franse eikenhouten vaten en staat bekend om zijn aroma's van zwart fruit, kruiden en geroosterd eikenhout, evenals zijn goed gestructureerde en evenwichtige smaak.

Naast de Mirto produceert Ramón Bilbao ook een reeks andere rode wijnen, waaronder de Reserva-, Gran Reserva- en Limited Edition-wijnen, die allemaal gedurende verschillende tijdsperioden in eikenhouten vaten worden gerijpt.

Ramón Bilbao zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en ze hebben een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst