Santa Marta

Santa Marta

Bodegas Santa Marta

Bodegas Santa Marta is een familiebedrijf dat in 1998 werd opgericht in het Spaanse wijngebied Valdeorras. Het bedrijf wordt gerund door de derde generatie van de familie Rodríguez, met María Jesús Álvarez Rodríguez als wijnmaker.

Santa Marta bezit 12 hectare eigen wijngaarden, aangevuld met druiven van nog eens 18 hectare die onder leiding van de bodega worden bewerkt. De druivensoorten die in Valdeorras worden verbouwd, zijn typisch voor dit gebied: de blauwe Mencía en de witte Godello. Daarnaast maakt Santa Marta wijn van onder andere Tempranillo en de met uitsterven bedreigde Sousón.

De wijngaarden van Santa Marta liggen op een gemiddelde hoogte van 500 meter, met relatief grote verschillen in dag- en nachttemperatuur. Dat zorgt voor een ideale rijping van de druiven. De leisteen in de bodem voert het water goed af en houdt warmte vast, wat ook gunstig is voor de druiven.

De wijnen van Bodegas Santa Marta worden gekenmerkt door hun zuiverheid en frisheid. De rode wijnen zijn fruitig en elegant, terwijl de witte wijnen verfijnd en aromatisch zijn.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst