Castell d'Encus

Castell d'Encus

Castell D’Encus

Castell d'Encus is een wijnmakerij in de regio Pallars Jussà in Catalonië, Spanje, bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van het gebied weerspiegelen. Opgericht in 2001 door wijnmaker Raül Bobet, is Castell d'Encus sindsdien uitgegroeid tot een van de meest innovatieve wijnmakerijen in de regio.

Het wijnhuis bezit meer dan 23 hectare wijngaarden, die zijn beplant met een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Riesling en Syrah. De wijngaarden liggen op een hoogte van 850-1000 meter en zijn aangeplant op bodems die rijk zijn aan kalksteen en andere mineralen.

Castell d'Encus produceert een reeks wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Castell d'Encus Quest. Deze wijn is gemaakt van een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Petit Verdot druiven en heeft 12-18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn complexe aroma's van zwart fruit, kruiden en mineralen, evenals zijn volle en goed gestructureerde gehemelte.

Naast hun Quest-wijn produceert Castell d'Encus ook een reeks andere wijnen, waaronder de Castell d'Encus Ekam, een witte wijn gemaakt van Riesling-druiven, en de Castell d'Encus Tocat de l'Ala, een rode wijn gemaakt van Pinot Noir-druiven. Deze wijnen zijn allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en worden gedurende verschillende tijdsperioden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.

Castell d'Encus staat bekend om hun toewijding aan innovatie en experimenten bij het maken van wijn, en ze lopen voorop bij het gebruik van biodynamische en biologische wijnbereidingspraktijken.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst