Oriol Rossell

Oriol Rossell

Caves Oriol Rossell

Oriol Rossell is een kleine wijnmakerij in de regio Penedès in Catalonië, Spanje. Het wijnhuis is in 2010 opgericht door wijnmaker Oriol Rossell, met als doel wijnen van hoge kwaliteit te produceren die het unieke karakter van het terroir van Penedès uitdrukken.

De wijnmakerij bezit 15 hectare wijngaarden, die zijn beplant met een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder Xarel·lo, Macabeu en Parellada voor witte wijnen, en Tempranillo, Garnacha en Cabernet Sauvignon voor rode wijnen. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300-400 meter en zijn aangeplant op bodems die rijk zijn aan kalksteen en andere mineralen.

Oriol Rossell produceert een reeks wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Oriol Rossell Brut Nature Reserva. Deze wijn is gemaakt van een blend van Xarel·lo, Macabeu en Parellada druiven en wordt minimaal 24 maanden op fles gerijpt. De wijn staat bekend om zijn delicate aroma's van witte bloemen en citrus, evenals zijn droge, knapperige en verfrissende smaak.

Naast hun Brut Nature Reserva produceert Oriol Rossell ook een reeks andere wijnen, waaronder de Oriol Rossell Xarel·lo, een witte wijn gemaakt van 100% Xarel·lo druiven, en de Oriol Rossell Tinto, een rode wijn gemaakt van een blend van Tempranillo, Garnacha en Cabernet Sauvignon druiven. Deze wijnen worden allemaal gemaakt met behulp van traditionele wijnbereidingsmethoden en zijn zorgvuldig vervaardigd om de unieke kenmerken van het terroir van Penedès tot uitdrukking te brengen.

Oriol Rossell zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van biologische landbouwpraktijken en de installatie van zonnepanelen om hernieuwbare energie op te wekken.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst