Pagos del Moncayo

Pagos del Moncayo

Bodega Pagos del Moncayo 

Pagos del Moncayo is een wijnmakerij gelegen in de regio Campo de Borja in het noordoosten van Spanje. Het wijnhuis werd in 2001 opgericht met als doel wijnen van hoge kwaliteit te produceren die het unieke terroir van de regio laten zien.

De wijngaarden van Pagos del Moncayo liggen op een hoogte van 450-700 meter en zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Garnacha, Syrah en Tempranillo. De bodems in de regio zijn rijk aan kalksteen en klei, wat de wijnstokken voorziet van goede drainage en mineraalrijke voedingsstoffen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Gran Ducay Reserva. Deze wijn is gemaakt van een blend van Garnacha- en Tempranillo-druiven en rijpt 18 maanden in eikenhouten vaten, gevolgd door minimaal twee jaar flesrijping. De wijn staat bekend om zijn intense aroma's van rood fruit en kruiden, evenals zijn volle en goed gestructureerde smaak.

Naast de Gran Ducay Reserva, produceert Pagos del Moncayo ook een reeks andere wijnen, waaronder hun Crianza, die 12 maanden rijpt in eikenhouten vaten, en hun Seleccion Especial, die is gemaakt van de beste druiven van de vintage en gerijpt gedurende 20 maanden in eikenhouten vaten.

Pagos del Moncayo zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst